Bel me terug

Hoe wordt de waarde van uw zilver bepaald?

  1. Karaat gehalte zilver

Uw voorwerpen bevatten niet alleen zilver maar ook andere metalen. In Nederland komt over het algemeen 925 het meeste voor. Dit houd in dat het object voor 92.5% uit zilver bestaat en voor 7.5% uit andere metalen. Andere voorkomende legeringen zijn die van 800 en van 835. Deze kom je vaak tegen bij tafelsieraden zoals melkkannen, suikerpoten e.d.

 

  1. Gewicht zilver

Om het gewicht te bepalen kan in feite elke weegschaal gebruikt worden. Omdar de waarde van uw edelmetaal vooral per gram wordt bepaald is het belangrijk dat het gewicht exact gewogen word. Wij werken dan ook met hoogwaardige weegschalen van Kern. Deze zijn gecontroleerd en geijkt volgens de ijkwet. Het wegen van u goud en zilver wordt in uw bijzijn gedaan u kunt in feite meekijken.

 

  1. Prijs

De zilverprijs wordt bepaald aan de hand van de koerswaarde. Deze fluctueert elke dag waardoor de prijzen dagelijks verschillen.

Wat
is zilver

Zilver is een zacht, wit, natuurlijk materiaal, dat net als goud behoort tot de groep van edelmetalen. Wat zilver onderscheidt van goud is dat het nauwelijks in zuivere toestand in de natuur gevonden wordt . Meestal wordt zilver in verbinding met niet-edele metalen als lood en koper gedolven. Belangrijke vindplaatsen zijn Zuid Afrika, Mexico, Rusland en Australië.

Echt
Zilver of niet?

Om zilver steviger te maken wordt het met andere metalen gemengd. Bij de meeste sieraden is het zilvergehalte 92,5%. Dit wordt 925 zilver of ‘eerste gehalte’ genoemd. Bestek heeft doorgaans 83,5% zilver en wordt 835 zilver of ‘tweede gehalte’ genoemd. Deze getallen zijn in kleine merkjes op de voorwerpen te vinden.

Op verzilverde voorwerpen zit er een dun laagje zilver en is de rest van het voorwerp van een ander materiaal.

Welke zilveren sieraden kan ik verkopen?

In principe alles, zelfs onderdelen van zilveren sieraden of restanten van zilveren sieraden die u hebt laten vermaken bij een juwelier. Of uw ‘zilveren sieraad’ ook van echt zilver is, dat is voor een leek soms moeilijk vast te stellen. Sommige goedkopere metalen lijken verdacht veel op zilver. Bij een goede zilveren sieraden inkoop krijgt u daar snel uitsluitsel over. En net als bij gouden sieraden betalen we, als we het eens worden over de transactie, direct contant geld uit voor uw zilveren sieraad.

Kom in
contact

Benieuwd wat uw zilver opbrengt?